OM

JON_bw-liteformat.jpg

Jeg er en hobbyfotograf og er fascinert av landskap, natur, lyset, mangel på lys, former, farger, makro, svart/hvitt, Jeg har registrert meg med enkeltmannsforetak kalt JonsFoto.

 

Jeg har gått veien fra mørkerom og svart-hvitt, til dias, analoge apparater, digital speilrefleks, – og nå sist digital speilløst Sony @6500.

Hva gjør oss mer godt enn å komme ”ut i naturen”? Back to Nature! Er det rart mennesket fristes til å feste dette lille øyeblikket av tid og natur til en filmrull eller en minnebrikke?  Og noe får til og med anerkjennelse og priser for sine blinkskudd av naturens mangfoldige ansikt. Mens naturen i seg selv lar seg ikke affisere av det. Helt upåvirket av våre priser, våre bifall, vår beundring fortsetter den uten å endre seg…

 

Naturen inkluderer, - uten å spørre hvor vi kommer fra, hvem vi er, hva vi tenker på eller hvordan vi ser ut. Den bare innbyr til tilstedeværelse, til innlevelse, til å lese dens ansiktsuttrykk og kroppsspråk, og til å lære. Årtusen gammel visdom fra Bibelen snakker om å gå til mauren, se dens ferd og bli vis. Naturlig vis.

 

I de senere år har jeg ”oppdaget” trærnes tale til meg i naturen. Deres ”kroppsspråk”, deres vilje til å leve tross motgang og prøvelser har fascinert meg. Stahet. Utholdenhet. Livsvilje. Usynlige røtter. Synlige røtter. Forvridde stammer. Alene eller sammen. I en bergsprekk, der ingen skulle tro det var livsgrunnlag. På tross av.

 

Sammen med min kone, Marianne, har jeg opplevd naturens tause tale inn i tunge tider så vel som i gledens rus. Noen av disse tankene som ble født da har jeg festet til papiret.

Jeg er medlem av Foto.no og Vennesla Film- og Naturfotoklubb.

Skulle du ha interesse for å kjøpe et av mine bilder eller postkort er du velkommen til å ta kontakt.

Mvh Jon Østby

Kontakt meg her

Takk for at du tok kontakt!